Opis
Blaupunkt termometr do mięs FTM501
Dobrze przygotowana pieczeń, idealnie wysmażony stek, soczysta karkówka lub puszysty sernik bez zakalca to czasem nie lada wyzwanie dla osoby gotującej te dania. Pomocnym w przygotowaniu soczystego mięsa jest termometr cyfrowy FTM501 marki Blaupunkt. Urządzenie mierzy temperaturę w zakresie od -20 do 300 °C. Funkcja termometru do mięsa umożliwia wybranie jednego z ośmiu typów mięs oraz określenia poziomu ich wysmażenia. Termometr zasygnalizuje nam, że przygotowywany kawałek jest już gotowy. Możemy zaprogramować przygotowanie dla swojej rodziny lub przyjaciół mięs: wołowina, baranina, jagnięcina, szynka, wieprzowina oraz indyk, kurczak i ryba dla osób wybierających lżejsze posiłki. FTM501 docenią z pewnością smakosze steków, daje on bowiem możliwość wybrania stopnia wysmażenia od mocno krwistego, poprzez średnio krwisty, średnio wysmażony i mocno wysmażony.
Wymiary | 7,5 x 7,5 x 2,5 cm |
Waga | 0,09 kg |
Funkcja termometru pomiar temperatury | -20 – 300? |
Wybór ustawienia 8 typów mięs | Wołowina, baranina, jagnięcina, szynka, wieprzowina, indyk, kurczak, ryba |
Stalowa sonda temperaturowa | 165 mm długości, 2,5 mm średnicy |
Sonda temperaturowa | Na 1 m kablu |
Zasilanie | 2 x baterie AAA |